Moldovenii din Germania: Tot ce se schimbă în iulie în această ţară

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
De la taxe la alocaţia pentru copii, multe lucruri importante se schimbă în Germania în luna iulie. Ce trebuie să ştie moldovenii care locuiesc şi muncesc în această ţară.

BUCUREŞTI, 8 iul – Sputnik, Doina Crainic. Portalul thelocal.de prezintă o listă cu tot ceea ce se schimbă în Germania din iulie 2019. Sunt mai multe veşti bune.

Alocaţiile pentru copii cresc

Veste bună pentru toți părinții din Germania: alocaţiile pentru copii cresc cu 10 euro pe lună și este acordată pentru toţi copii minori. Astfel, pentru primul și al doilea copil, părinții vor primi 204 de euro pe lună, faţă de suma precedentă de 194 de euro.

Euro - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Moldovenii din Spania - În ce caz primiţi ajutoare de peste 500 de euro pe copil

Pentru al treilea copil, părinții vor primi 210 euro, o creştere de la 200 de euro. Iar de la al patrulea copil în sus, părinții vor beneficia de 235 de euro, faţă de 225 de euro, suma precedentă.

De asemenea, începând din ianuarie 2021, această sumă va crește cu încă 15 euro.

Veste bună pentru lucrătorii “midi”

Începând de la 1 iulie, toți așa-numiţii „midijobbers” (sau angajații care câștigă în mod regulat peste 450 de euro) au parte de reducerea contribuțiilor la asigurările sociale.

Până acum, un „midijobber” a fost considerat un angajat care câștiga între 450 și 850 de euro pe lună. Din iulie, această limită se ridică de la 850 la 1300 de euro brut pe lună. Aceasta înseamnă că angajaţii din această categorie care primesc până la 1300 de euro brut pe lună vor plăti mai puţine contribuţii sociale.

O altă veste bună pentru aceştia este că, începând din luna iulie, nu vor mai primi prestații reduse de pensie, în ciuda contribuțiilor reduse la pensie. Prin urmare, aceşti lucrători nu vor mai trebui să suplimenteze contribuţiile din resurse proprii.

Timp mai mult pentru depunerea declaraţiilor fiscale

Dacă sunteți îngrijorat că ați depăşit termenul pentru depunerea declaraţiilor - 31 mai, puteți respira uşuraţi. Acum, termenul limită pentru depunerea acestora în Germania este 30 iulie pentru anii 2019, 2020 și 2021. Pentru cei care apelează la ajutorul unui „Steuerberater” sau consilier fiscal, termenul-limită este data de 28 februarie a anului următor.

Cresc pensiile

Potrivit datelor Biroului Federal de Statistică privind evoluția salariilor, pensiile cresc semnificativ începând din iulie. În Germania de est, creșterea pensiei va fi de 3,91%, iar în vestul Germaniei, va fi o creştere de 3,18%. Astfel, valoarea pensiei în est va atinge 96,5% din valoarea celei din vestul Germaniei.

Cresc taxele poştale

Începând cu 1 iulie, prețurile pentru trimiterea de scrisori și cărți poștale vor crește în Germania: o scrisoare standard trimisă prin Deutsche Post va costa 80 de cenți, în timp ce prețul unei cărți poștale interne va crește la 60 de cenți.

Vor fi timbre suplimentare în valoare de cinci, zece, 15 și 20 de cenți pentru timbrele sub noua valoare care nu au fost utilizate. Prin urmare, nu va fi necesar să schimbaţi timbrele vechi.

Noi oportunități de angajare în Berlin

Începând din iulie, Berlinul testează un nou program de ocupare a forței de muncă. Numit „das solidarische Grundeinkommen” (venit de bază de solidaritate), programul urmărește să găsească locuri de muncă pentru șomeri în sectoarele publice care se confruntă cu deficit de personal, de exemplu, asistenții mobili sau îngrijitoarele.

Oricine este șomer de un an, dar nu are şansa de a-şi găsi un loc de muncă pe piața muncii în viitorul apropiat, va putea participa la program.

Sume din contribuţii, returnate în Bavaria

Proprietarii de terenuri din Bavaria pot solicita returnări parțiale ale sumelor din contribuțiile la construcția drumurilor plătite între 2014 și 2017. Pentru a primi restituirea sumelor, solicitanții trebuie să demonstreze că au suferit dificultăţi financiare în urma plătirii contribuțiilor. Se aplică o deducere de 2000 de euro și o limită superioară a venitului de 100.000 de euro, sau dublarea sumei pentru partenerii de viață sau pentru cuplurile căsătorite.

Proprietarii trebuie să depună cererile până la sfârșitul anului fie online, fie în scris la biroul Härtefallkommission.

Fluxul de știri
0