Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii de ştiinţă avertizează - De ce băuturile fierbinţi pot pune în pericol viața

© AP Photo / Orlin WagnerCafea - Imagine Simbol
Cafea - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cercetatorii de la Societatea Americană pentru combaterea cancerului au dezvăluit pericolul asociat cu băuturile fierbinţi. În urma unui studiu de zece ani, oamenii de știință au descoperit o legătură între consumul acestor băuturi și riscul apariției cancerului esofagian.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Potrivit unui nou studiu realizat de un grup de cercetători de la Societatea Americană pentru Combaterea Cancerului, consumul de ceai şi de alte băuturi la o temperatură foarte ridicată poate cauza cancer.

Rezultatele studiului au fost publicat în International Journal of Cancer, revista oficială a Uniunii Internaționale împotriva Cancerului (UICC), potrivit Sputnik France.

Tineri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Oamenii de știință: Un nou secret prin care ne putem păstra tinerețea

După zece ani în care au fost efectuate cercetări, într-un studiu la care au participat peste 50.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani, cercetătorii au identificat 317 de cazuri de cancer esofagian la voluntari.

După cum a arătat studiu, consumul zilnic regulat a peste 700 de mililitri de ceai a cărui temperatură este de 60° C sau mai mare, creşte riscul apariției acestui tip de cancer.

„Multor oameni le place să bea ceai, cafea și alte băuturi fierbinţi. Totuşi, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate crește riscul dezvoltării de cancer esofagian, astfel că este recomandabil să așteptați până când băuturile fierbinţi se răcesc înainte de a le bea”, a subliniat cercetătorul care a condus studiul, Dr. Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru combaterea cancerului.

Fluxul de știri
0