Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii de știință: Un nou secret prin care ne putem păstra tinerețea

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cercetătorii de la Centrul federal rusesc de cercetare în domeniul nutriţiei au realizat un studiu care arată ce trebuie să consumăm mai des pentru a ne menţine tinereţea.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Potrivit studiilor, plantele aromatice conțin vitamine, minerale, uleiuri esențiale și pigmenți care au efecte benefice asupra organismului.

Arhelogie - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Oamenii de știință au dezvăluit misterul dispariției unui imperiu

Efectele benefice ale plantelor aromatice asupra organismului uman sunt cunoscute încă din antichitate. Proprietățile medicinale ale busuiocului, de exemplu, au fost descrise de Avicenna. Astăzi, studiile moderne le confirmă, după cum arată Centrul Federal rusesc de Cercetare în Nutriție și Biotehnologie. De asemenea, feniculul, pătrunjelul, coriandrul și alte plante cu frunze verzi sunt excelente pentru sănătate.

„Într-adevăr, plantele aromatice sunt cele mai bune condimente pentru mâncărurile noastre. Pe lângă faptul că ele conferă un gust delicios mâncării noastre, sunt excelente pentru sănătate. Plantele aromatice conțin majoritatea vitaminelor și mineralelor de care are nevoie organismul nostru”, a afirmat Yuliya Chekhonina, nutriționist și cercetător principal la clinică, citat de Sputnik France.

Busuiocul, feniculul, pătrunjelul, coriandrul și alte plante cu frunze verzi sunt bogate în substanțe cu efect antioxidant. De exemplu, pătrunjelul conține de patru ori mai multă vitamină C decât lămâia (respectiv 150 mg și 40 mg la 100 grame).

Busuiocul este bogat în vitamina C, dar și în vitaminele K și E (necesare pentru inimă și sistemul vascular). Feniculul este bogat în uleiuri esențiale.

Depresie - Sputnik Moldova
Studiu de ultimă oră: Oamenii de știință au descoperit „dieta” împotriva depresiei

Plantele aromatice conțin şi săruri minerale și potasiu, care au efecte benefice asupra activității muşchiului cardiac și a mușchilor. Aceste minerale îmbunătățesc funcționarea tractului gastro-intestinal, normalizează vezica biliară, favorizează eliminarea fluidelor și au un efect diuretic ușor.

Acestea sunt, prin urmare, benefice mai ales pentru persoanele care suferă de edem sau de hipertensiune arterială.

Potrivit cercetătorilor, consumul de plante aromatice zilnic favorizează regenerarea pielii și, astfel, întârzie îmbătrânirea.

De asemenea, este recomandabil să consumăm aceste plante proaspete deoarece unele vitamine se pierd în procesul de uscare, conservare și gătire.

Fluxul de știri
0