Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană, reluate în toamnă

© Sputnik / Miroslav RotariОБСЕ
ОБСЕ  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a anunțat despre reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la sfârșitul sesiunii de vară. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întâlnirea cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ce loc va ocupa dosarul transnistrean în agenda Guvernului Maia Sandu

În cadrul dialogului, președintele Parlamentului a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.

Claus Neukirch a anunțat despre reluarea, în toamna acestui an, a  negocierilor în formatul 5+2.  Totodată, oficialul a a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

Fluxul de știri
0