Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce loc va ocupa dosarul transnistrean în agenda Guvernului Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, a discutat cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. Pe agenda întrevederii au fost și subiecte cu caracter sensibil.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch. Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au concentrat pe situația existentă și pe rezultatele marcate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale.

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a discutat cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Lukáš Parízek - Sputnik Moldova
Politică
Problema transnistreană, pe agenda Președinției slovace la OSCE

În cadrul dialogului dintre vicepremier și șeful Misiunii OSCE a fost menționată necesitatea identificării unor soluții viabile la cele mai stringente probleme, în particular a celor ce figurează pe agenda grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale și pentru economie.

De asemenea, au fost abordate și posibilele noi idei ce pot fi promovate și sunt în măsură să contribuie la sporirea eficienței mecanismelor procesului de negocieri, inclusiv în realizarea unor inițiative de proiecte, cum ar fi implementarea cu suportul partenerilor internaționali a proiectului de infrastructură privind reconstrucția drumului național M5 „Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina”.

Șova și Neukirch au efectuat un schimb de opinii pe anumite subiecte cu caracter sensibil și care vizează problema asigurării respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiunea transnistreană.

Fluxul de știri
0