Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un ministru din Guvernul Filip, numit consilier al lui Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства
Президент Молдовы Игорь Додон провел экскурсию по недавно открытому после реставрации зданию администрации главы государства - Sputnik Moldova
Abonare
Un ministru din Guvernul Pavel Filip a fost numit consilier al președintelui Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Ministrul Finanțelor în Guvernul Pavel Filip, Ion Chicu, a fost numit consilier al președintelui Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut chiar de Igor Dodon, astăzi, după o întrevedere cu Chicu, specialist în domeniul finanțelor publice.

”De mai multe ori am apreciat public eforturile Dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazându-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu doamnei Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea domnului Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Ion Chicu spune de ce a acceptat funcția de ministru

Șeful statului a remarcat că în pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Ion Chicu, împreună cu echipa de profesioniști din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal.

Dodon și Chicu au discutat astăzi despre provocările pentru sistem legate de specificul anului 2019, inclusiv necesitatea promovării unor politici bugetar-fiscale pentru sporirea competitivității economiei, implementarea cu succes a Legii salarizării în sectorul public, alte reforme stringente pentru sistemul financiar-bancar al țării.

”Având în vedere experiența pe care o are în aceste domenii, integritatea, dar și necesitatea atragerii specialiștilor notorii în serviciul statului și societății, i-am propus domnului Chicu să accepte funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova. Lucrurile bune trebuie continuate în țară, iar analiza obiectivă a erorilor și lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes în viitor”, a declarat Dodon.

”Țara are nevoie de profesioniști consacrați, integri și devotați statului Republica Moldova! Mă bucur că domnul Chicu a acceptat această propunere”, a mai notat șeful statului.

Ion Chicu a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Pavel Filip, în perioada 10 decembrie 2018 – 14 iunie 2019. Acesta a activat începând cu 2 ianuarie 2018 în funcția de secretar general de stat al Ministerului Finanțelor.

Chicu a absolvit Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea “Management”. A activat în mai multe proiecte în Ministerul Finanțelor, a fost consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova pe domeniile economic si relații externe.

Are stagii profesionale în Belgia, Olanda, SUA, Polonia, Slovenia, Austria.

Ion Chicu are 47 de ani. Este născut în satul Pîrjolteni, raionul Călărași. Este căsătorit și are trei copii.

Fluxul de știri
0