Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SUA au majorat cu 29 milioane de dolari sprijinul pentru Moldova - Video

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite ale Americii (SUA) au majorat cu peste 29 de milioane de dolari suma acordată Republicii Moldova pentru proiecte de dezvoltare.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Banii vor fi utilizați pentru creșterea competitivității în economie, buna guvernare, transparența procesului decizional, proiecte din industria vinicolă, dezvoltarea turismului, tehnologiilor informaționale, mass-media.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, gata de plecare: Anunț important făcut de premier pe Facebook

Prim-ministrul Maia Sandu și adjunctul administratorului Biroului pentru Europa și Eurasia al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Brock Bierman, au semnat luni, 8 iulie, în incinta Guvernului, două scrisori de confirmare a majorării contribuției SUA la dezvoltarea Republicii Moldova – cu 11, 4 milioane de dolari, și, respectiv, 17,8 milioane de dolari.

La eveniment a asistat și ambasadorul SUA la Chișinău, Derek J. Hogan.

”Suntem încântați că va fi crescut acest sprijin cu 29 de milioane de dolari”, a declarat Maia Sandu. Guvernul, a promis premierul, va depune efort ca acești bani să fie utilizați „cât mai eficient, transparent, corect”.

Maia Sandu a mulțumit SUA pentru sprijinul financiar constant pe care l-a acordat Republicii Moldova de la înființare.

Brock Bierman a precizat că, după alocarea sumelor nou-anunțate, investiția făcută de SUA în Republica Moldova din anul 2016 până acum atinge valoarea de 96 de milioane dolari.

Fluxul de știri
0