Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, gata de plecare: Anunț important făcut de premier pe Facebook

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, maia Sandu, a anunțat pe pagina sa de Facebook care vor fi următoarele vizite oficiale, pe care le va întreprinde în următoarele două săptămâni, după ce în data de 2 iulie a efectuat prima sa vizită oficială la București, iar în perioada 3-4 iulie – la Bruxelles.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Maia Sandu a anunțat că următoarele vizite oficiale în calitate de prim-ministru le va face la Kiev, în data de 11 iulie și la Berlin - 16 iulie.

Maia Sandu, la Bruxelles: Deblocarea asistenței financiare de către UE>>>

Premierul moldovean a precizat că în Ucraina a fost invitată de președintele Vladimir Zelenski, fapt pentru care a ținut să-i mulțumească.

Maia Sandu, Andrei Năstase și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
După întrevederea cu Klaus Iohannis, Maia Sandu se întâlnește cu Viorica Dăncilă

"Îi mulțumesc domnului președinte Volodimir Zelenski pentru invitație și disponibilitatea de a avea această întrevedere atât de repede. Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor, și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări", a scris ea pe Facebook.

Ședință comună de lucru a Guvernelor României și Moldovei: Anunțul făcut de Dăncilă>>>

Maia Sandu i-a mulțumit și cancelarului german Angela Merkel pentru invitația de a merge într-o vizită oficială la Berlin, dar și pentru sprijinul acordat de Germania Republicii Moldova.

"Vin cu deosebite mulțumiri către cancelarul german Angela Merkel pentru invitația de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămâni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Greceanîi la Moscova: Moldova – un exemplu unic de cooperare a puterilor mondiale>>>

Fluxul de știri
0