Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, cel mai sărac premier din istoria Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a obținut un venit de doar 11 792 de lei moldovenești timp de un an.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Maia Sandu este oficialul cu unul dintre cele mai modeste venituri. Cel puțin asta înțelegem din declarația de avere pe care a făcut-o publică odată cu plecarea din funcția de deputat.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase a luat exemplul Maiei Sandu: Și-a dat și el demisia

Anul trecut, premierul a avut un venit de 500 de roni după ce a susținut o conferință de presă la Teatrul Național Ioan Luca Caragiale din București și 538,82 de dolari dobândă de la Bank-Fund Staff Federal Credit Union. Dacă să calculăm, în total premierul a obținut timp de un an 11 792 de lei moldovenești, mai puțin de două salarii medii pe economie.

Pare imposibil să trăiești din acești bani timp de un an în Republica Moldova. Însă, anterior, premierul a declarat că trăiește din economiile făcute din salariul de la locul de muncă care l-a avut înainte.

La active financiare în țară și în străinătate, în declarația de avere este menționat depozitul bancar sau echivalente de 35 524,72 de dolari. Ea a mai indicat că are un apartament din 2003 cu o suprafață de 74,5 metri pătrați în valoare de 440 114 lei și un autoturism de marca Toyota RAV4 din 2007, dobândit în 2012. Toyota ar fi cumpărat-o cu 170 000 de lei.

Maia Sandu by on Scribd

Fluxul de știri
0