Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Confirmat: Zumbreanu a plecat de la CNA

© Sputnik / OsmatescoBogdan Zumbreanu
Bogdan Zumbreanu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul șef al Centrului Național Anticorupție Bogdan Zumbreanu și-a dat demisia.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Fostul șef al Centrului Național Anticorupție și-a dat demisia din funcția de șef al Direcției Urmărire Penală din cadrul CNA. Informația a fost confirmată pentru presa locală de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Bogdan Zumbreanu - Sputnik Moldova
Politică
Cine îl va înlocui pe Zumbreanu la CNA: Decizia Parlamentului

De menționat că la data de 18 iunie, la ședința Parlamentului, s-a decis că interimatul funcției de director CNA va fi deținută de directoarea adjunctă a CNA, Lidia Chireoglo. Propunerea a fost susținută cu 56 de voturi.

Amintim că în data de 8 iunie, Parlamentul a votat revocarea din funcție a directorului Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, și directorul Serviciului de Informație și Securitate, Vasile Botnari. Decizie votată unanim de cei 61 de deutați prezenți la ședință.

Deputații și-au argumentat decizia prin faptul că șeful CNA se face vinovat de mai multe abuzuri, inclusiv de dosare pierdute de Republica Moldova la CEDO.

Fluxul de știri
0