Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine îl va înlocui pe Zumbreanu la CNA: Decizia Parlamentului

© Sputnik / OsmatescoBogdan Zumbreanu
Bogdan Zumbreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a decis cine îl va înlocui pe Bogdan Zumbreanu la șefia Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Directorul adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Lidia Chireoglo, a fost numită de Parlament în funcția de director interimar al CNA. Asta după ce fostul șef al CNA Bogdan Zumbreanu a fost demis de Parlament în data de 8 iunie curent.

Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Politică
Cine conduce SIS-ul după ce fostul director și-a dat demisia

Noul director CNA va asigura interimatul funcției până la alegerea noii conduceri a instituției în urma unui concurs. 

Potrivit autorilor proiectului, a fost nevoie de această modificare pentru a da o claritate privind conducătorul instituției în perioada în care instituția nu are un șef numit.

În mai 2018, Lidia Chireoglo a fost numită de Parlament în funcția de director adjunct al CNA. Aceasta este deținătoarea gradului de locotenent-colonel.

Amintim că deputații din noua majoritate parlamentară au votat în data de 8 iunie demiterea lui Bogdan Zumbreanu din funcție pe motiv că numirea lui nu s-ar fi făcut în corespundere cu cerințele legale de numire în funcție și anume Zumbreanu nu s-a bucurat în acel moment de o reputație ireproșabilă. Ca să probeze acest fapt, raportorii au citat rapoartele unor organizații neguvernamentale care îi aduceau critici lui Zumbreanu.

Fluxul de știri
0