Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine sunt cei care au dat spargerea la „Moldova Agroindbank” - Detalii noi

© Sputnik / Miroslav RotariВор
Вор - Sputnik Moldova
Abonare
Hoții care au sustras bani și bunuri din casete clienților „Moldova Agroindbank” încă nu au fost identificați. Surse polițienești au declarat că indivizii erau „bine pregătiți”.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Pe faptul spargerii date la filiala „Moldova Agroindbank” din Sectorul Buiucani în noaptea spre 6 iulie a fost deschis un dosar penal în baza art.186 din Codul Penal – „Furt”, a declarat pentru Sputnik ofițerul de presă al Poliției, Natalia Stati.

ограбление - Sputnik Moldova
Societate
Jaful de la filiala „Moldova-Agroindbank”: Cum au operat hoții și ce au furat

Deocamdată, cei trei hoți cu cagule pe cap rămân neidentificați, iar suma pagubei nu a fost anunțată oficial.

Pe de altă parte, surse neoficiale au declarat presei că hoții ar fi furat bunuri în valoare de 30 de milioane de lei, fiind păgubiți vreo 25 de clienți ai băncii.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției, făptașii au pătruns în incinta băncii „prin deteriorarea gratiilor de protecție a geamurilor, ulterior prin forțarea lor”, după care, „prin forțarea lacătelor, au sustras din conținutul casetelor individuale bani și alte bunuri”.

Când au pătruns în sediul băncii, infractorii au deconectat sistemul de alarmă și camerele de supraveghere video.

Despre furt s-a aflat abia în dimineața zilei de 6 iulie, administratorul filialei fiind cel care a constatat infracțiunea și a alertat Poliția.

Într-un comunicat de presă, „Moldova Agroindbank" precizează că hoții au deconectat clădirea „de la reţeaua electrică, distrugând sistemul de alarmă şi deteriorând o parte din camerele video”.

Pentru furturile comise de un grup de persoane care au pătruns prin efracție și au provocat daune în proporții considerabile, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 12 ani.

Fluxul de știri
0