Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu și Andrei Năstase rămân fără mandatele de deputat

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду и Андрей Нэстасе
Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, 8 iulie, expiră termenul de 30 de zile în care trei aleși ai poporului urmează să renunțe la mandate lor de deputat dat fiind că sunt și membri ai Guvernului, funcții incompatibile potrivit normei legale.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Este vorba de premierul Maia Sandu, vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase şi ministrul Educaţiei, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, gata de plecare: Anunț important făcut de premier pe Facebook

Termenul de 30 de zile expiră mâine pentru că la ședința în plen a Parlamentului din data de 8 iunie, Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit în funcție în prezența șefului statului, Igor Dodon.

Cei trei deputați au anunțat anterior că vor renunța la mandatele de deputat și își vor continua activitatea în cadrul Guvernului.

Dacă ei mâine vor părăsi Legislativul, atunci în două circumscripții uninominale în care au câștigat Maia Sandu şi Andrei Năstase ar urma să fie organizate alegeri parlamentare până în 8 octombrie 2019.

Fluxul de știri
0