Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După întrevederea cu Klaus Iohannis, Maia Sandu se întâlnește cu Viorica Dăncilă

© Photo : Președintele RomânieiMaia Sandu, Andrei Năstase și Klaus Iohannis
Maia Sandu, Andrei Năstase și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu întreprinde o primă vizită oficială în România. Sandu urmează să se întâlnească cu omologul său Viorica Dăncilă, după ce în această dimineață a susținut o conferință comună cu președintele Klaus Iohannis.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Premierul Maia sandu se va întâlnli astăzi cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă cu care va discuta relațiile bilaterale dintre Moldova și România. Întrevederea este programată pentru ora 10:30.

Tot în această dimineață, Maia Sandu a susținut o conferință de presă comună cu președintele României Klaus Iohannis.

La întrevedere, Premierul Maia Sandu a solicitat sprijin și asistență din partea României, inclusiv prin consiliere la nivel înalt.

”Avem nevoie de sprijinul prietenilor noștri din România, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric comun”, a declarat Sandu.

Totodată, Sandu a subliniat că Guvernul își dorește să dezvolte proiecte comune cu România și își manifestă deschiderea pentru inițiative investiționale românești.

La rândul său, președintele României, Klaus Iohannis, şi-a arătat susţinerea pentru depăşirea crizei politice şi a salutat tranziţia paşnică a puterii politice către Guvernul condus de Maia Sandu. De asemenea, șeful statului român a reiterat că Republica Moldova are tot sprijinul României în promovarea agendei reformelor proeuropene și pentru avansarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a țării noastre.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi, 2 iulie, într-o primă vizită oficială în capitala României, București. Șeful Guvernului este însoțit în această vizită de vicepremierul, Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Externe.

Prima vizită a lui Sandu la București, în calitate de premier, va dura doar o singură zi. Delegația guvernamentală se va întoarce la Chișinău în seara zilei de marți.

Fluxul de știri
0