Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova critică „concepția combaterii influenței rusești” a SUA

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaЗдание министерства иностранных дел России в Москве
Здание министерства иностранных дел России в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a criticat concepția “combaterii influenței rusești”, elaborată în SUA.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik. Concepția contracarării influenței malițioase a Kremlinului reprezintă un instrument al luptei ideologice și de prelucrare propagandistică, se arată într-un comentariu al departamentului de informații și presă a MAE Rusiei, făcut public după declarațiile recente ale directorului Agenției de Dezvoltare Internațională a SUA.

Maia Sandu și Andrei Năstase de ziua comemorării deportaților  - Sputnik Moldova
Ce mesaj au transmis Rusiei Maia Sandu și Andrei Năstase de ziua comemorării deportaților

Directorul Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Mark Green, a discutat pe 4 și 5 iulie cu reprezentanții G7 la Paris despre “Concepția contracarării influenței malițioase a Kremlinului” (CMKI), care reprezintă o continuare a răspunsului formulat la influențele negative ale Kremlinului, prin crearea condițiilor pentru o durabilitate economică și democratică a statelor împotriva cărora sunt îndreptate aceste acțiuni și prin activitatea care va fi orientată împotriva tentativelor Kremlinului de a submina activitatea unui șir de instituții. În document sunt enumerate sferele asupra cărora se va concentra această inițiativă: instituțiile democratice și legislație, presa independentă, independența energetică independența economică. Drept exemplu sunt prezentate Republica Moldova și Ucraina.

„Ca o voce din trecut, din epoca războiului rece, sună discursul la Washington a directorului Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA, Mark Green. Acesta a prezentat “Concepția contracarării influenței malițioase a Kremlinului”, elaborată de această instituție, care face partea din structura Departamentului de Stat al SUA, denumirea căreia vorbește despre faptul că aceasta nu este îndreptată spre crearea pe arena internațională a unei atmosfere de cooperare, ci reprezintă un instrument de luptă ideologică și prelucrarea propagandistică”, se menționează în comentariul MAE.

Fluxul de știri
0