Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O angajată a unei grădinițe din Chișinău s-a sinucis la locul de muncă

© Sputnik / Miroslav Rotariдождь
дождь  - Sputnik Moldova
Abonare
Asistenta medicală de la o grădiniță de copii din Sectorul Botanica al Capitalei s-a sinucis în după-amiaza zilei de 5 iulie, chiar în cabinetul de lucru.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Femeia, în vârstă de 59 de ani, și-a curmat viața prin strangulare, scrie presa locală.

În mass-media a apărut fotografia unui bilet de adio pe care l-ar fi lăsat femeia, scris cu pixul, în limba rusă. Din mesaj reiese că femeia se învinuiește doar pe sine „pentru tot ce i s-a întâmplat în viață” și își cere iertare de la „apropiați, prieteni, colegi”. 

Diana Berari - Sputnik Moldova
Ce este depresia și cum ne dăm seama dacă boala secolului s-a furișat în viața noastră

Biletul pare scris cu deosebită grijă – nu conține nicio greșeală, literele sunt caligrafiate frumos, rândurile sunt aliniate astfel, încât să arate bine din punct de vedere grafic, deși denotă o tendință a autoarei de a economisi spațiu pe partea dreaptă a foii, mai ales către final.

Autoarea a folosit câte trei semne de exclamație la finalul ambelor propoziții ale mesajului. De asemenea, femeia a subliniat cu o linie cuvântul „eu” din propoziția în care-și asumă vina pentru „tot ce i s-a întâmplat”.  

Deocamdată, Poliția și conducerea grădiniței de copii nu au comentat acest caz.

Sputnik precizează că, potrivit statisticilor oficiale, în Republica Moldova se sinucid aproximativ 600 de persoane anual, numărul tentativelor fiind de cel puțin două ori mai mare. Potrivit psihologilor, tulburările depresive ar fi principalul motiv al acestui fenomen. Deosebit de îngrijorătoare este creșterea ratei suicidului printre copii și adolescenți – peste 20 de cazuri anual, numărul tentativelor fiind de 5-6 ori mai mare.  

Site-ul Pentruviata.md, al Asociaţiei „Altruism”, încurajează persoanele care trec prin situaţii dificile de viață să discute cu psihologul pe chat, pentru a primi susţinere emoţională.

Fluxul de știri
0