Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce este depresia și cum ne dăm seama dacă boala secolului s-a furișat în viața noastră

© SputnikDiana Berari
Diana Berari - Sputnik Moldova
Abonare
Cum să obținem și să menținem starea de bine?
Ce este depresia și cum ne dăm seama dacă boala secolului s-a furișat în viața noastră

Ai un sentiment profund de tristate? Ți-ai pierdut interesul față de activitățile care altă data le făceai cu plăcere? Situația ar trebui să te pună în gardă. Și asta deoarece acestea sunt principalele simptome că boala secolului XXI, depresi, își face loc în viața ta.

Psihologii spun că anual aproximativ 1 din 10 adulti sunt afectati de depresie, iar cel mai frecvent, femeile sunt victimele afectiunii.

„Depresia este o stare interioară de tristețe care durează o perioadă anumită de timp. Oamenii care suferă de depresie își pierd interesul față de tot, nu au apetit de mâncare, au insomnie sau, dimpotrivă, trec printr-o perioadă de somnolență. Aceste persoane au gânduri negative. Unii spun că nu mai au pentru ce trăi. E ca si cum te-ai simți într-o lume întunecoasă. Întradevăr, pe an ce trece, nu doar în Moldova, dar în toată lumea, se accentuează o creștere a numărul persoanelor care suferă de depresie", a declarat psihologul Diana Berari în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Depresia poate să apară oricând și nu este nevoie să se întâmple ceva negativ în viața ta ca să ajungi victimă a afecțiunii, spun psihologii.

„Cele mai afectate sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. Depresia poate să fie generată din interiorul tău, fără să ti se întâmple ceva. Poți să ai de toate, dar să existe o discordanță între ceea ce vrei si ceea ce trăiești", adaugă psihologul Diana Berari.

Care sunt simptomele depresiei, dar și cum poate fi tratată boala secolului XXI, aflați în interviul cu psihologul Diana Berari.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0