Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arșiță cumplită pentru duminică: Temperatura aerului va trece de 40 de grade Celsius

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Încă o zi de încercare pentru rezistența fizică a oamenilor: Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit Cod Galben de arșiță pentru duminică.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Pentru ziua de 7 iulie sunt prognozate temperaturi caniculare: pe arii extinse, termometrele vor indica 33-34°C la umbră, au prevenit meteorologii de la Chișinău.

Фонтан в сквере театра оперы и балета - Sputnik Moldova
Chișinăul se încinge la maximum vara, iar datele meteo oficiale nu reflectă realitatea

Aceasta înseamnă că valorile termice ale aerului vor depăși 40 de grade Celsius la soare. Viteza vântului va fi de 2-7 metri pe secundă, făcând ca arșița să fie un pic mai ușor de suportat. Presiunea atmosferică va fi normală.

Ploi, însoțite de descărcări electrice, sunt anunțate pe parcursul zilei de duminică doar pentru raioanele de nord, dar și acolo maximele termice vor fi de 31 de grade la umbră.

Luni, 8 iulie, ploile cu tunete și fulgere se vor extinde pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Cerul va fi acoperit de nori, iar maximele termice vor coborî până la 25-26 de grade Celsius. Marți și miercuri, ploile vor continua în raioanele de nord și de centru. 

Maxime termice de până la 27 de grade sunt prognozate până cel puțin sâmbăta viitoare, 13 iulie.

Fluxul de știri
0