Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu îi vrea capul procurorului general: Va răspunde pentru inacțiuni și abuzuri – Video

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a organizat astăzi un briefing de presă în care a comentat declarațiile făcute ieri de Eduard Harunjen și Adriana Bețișor în cadrul unei conferințe de presă.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Premierul Maia Sandu a susținut astăzi un briefing de presă în care a vorbit despre acțiunile ”penibile” întreprinse de conducerea Procuraturii Generale. Oficialul s-a referit la conferința de presă pe care au susținut-o ieri Eduard Harunjen și Adriana Bețișor. Premierul califică declarațiile acestora drept false.

”Astăzi, în Republica Moldova nu există Procuratură. Mai bine zis, ea există, dar în realitate nu lucrează. Ați văzut în conferința de ieri cât de penibil arătau Harunjen și Bețișor încercând să demonstreze că-și îndeplinesc misiunea”, a declarat premierul Maia Sandu.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
Candu arată cu degetul la Partidul Șor după publicarea raportului Kroll 2

Aceasta a precizat că cei doi au avut suficient timp să ajungă la o finalitate în cazul furtului miliardului, dar și în cazul altor dosare de rezonanță.

”Ziceau că investighează furtul miliardului și în curând se va ajunge la finalitate. Fals. Au avut suficient timp să demonstreze că își îndeplinesc obligațiunile de serviciu însă au eșuat lamentabil. Furtul miliardului și alte dosare de rezonanță bat pasul pe loc”, a mai precizat premierul.

Maia Sandu a venit cu un mesaj pentru procurori. Aceasta le-a sugerat să nu se ascundă prin birouri și să nu aștepte schimbarea conducerii, dar să înceapă să-și facă meseria în conformitate cu prevederile legale.

”Am un mesaj către cei 660 de procurori din țara noastră. Începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați”, a mai spus Maia Sandu.

Premierul a mai precizat că Eduard Harunjen va pleca curând din funcția de procuror general. Mai mult decât atât, el va răspunde pentru toate fărădelegile pe care le-a comis.

”Eduard Harunjen va răspunde pentru inacțiunile sale și pentru abuzurile comise. Ca urmare a acțiunilor și inacțiunilor sale au fost furate de la stat miliarde de lei de la cetățenii Republicii Moldova” a conchis premierul.

Amintim că ieri procurorul general, Eduard Harunjen, și procurorul Adriana Bețișor au organizat o conferință de presă. Cei doi au vorbit despre mersul anchetei în cazul furtului miliarului, dar și de apariția în presă a raportului Kroll 2. Eduard Harunjen a precizat că nu ar exista nicio anexă a raportului în care să se regăsească beneficiarii finali ai furtului miliardului, cum se vehicula în presă. Învinuirile care i le-a adus Alexandru Slusari sunt nefondate.

Fluxul de știri
0