Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă alertă meteo: Vremea toridă revine în forță

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Meteorologii au emis cod galben de caniculă. Pe arii extinse temperatura maximă a aerului la umbră va atinge valori de 33-34 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi un cod galben de caniculă. Avertizarea va fi valabilă pe întreg teritoriul țării și va intra în vigoare duminică, 7 iulie.

Жара - Sputnik Moldova
Societate
Arșiță în Moldova: Ce condiții trebuie să le asigure angajatorii salariaților

În această zi, pe arii extinse temperatura maximă a aerului la umbră va atinge valori de 33-34 de grade Celsius.

În perioada caniculei apare riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei, îndeosebi a celor din grupele de risc major, poate fi afectată capacitatea de muncă.

De asemenea, se pot veșteji și usca frunzele de pe copaci, fructele coapte şi necoapte.

Se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00 – 18:00; purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale; consumul zilnic a circa 1,5 - 2 litri de lichide; evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice; reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Fluxul de știri
0