Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Infractori periculoși din Ucraina, reținuți de mascați: Ce le făceau moldovenilor - Video

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci cetățeni ucraineni au fost arestați pentru lipsire ilegală de libertate și escrocare a unor persoane pe teritoriul Republicii Moldova. Gruparea criminală pretindea că tratează dependența de droguri și alcoolismul.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Cinci cetățeni ai Ucrainei, cu antecedente penale, păcăleau moldovenii că sunt specialiști în medicină și pot trata dependența de droguri și alcool.

Gruparea infracțională îi închidea pe oamenii care erau duși de rude pentru „tratament” într-o casă din raionul Orhei, unde le administra medicamente ce le provoca somnolență îndelungată, inclusiv medicamente pentru tratamentul schizofreniei.

Durata pretinsului tratament era de 28 de zile, cu o taxă de 15.000 de lei. Ulterior, „tratamentul” era prelungit, iar rudele victimelor erau obligate să achite noi și noi sume.

Procuratura și Poliția au identificat până acum șapte cetățeni ai Republicii Moldova în calitate de părți vătămate. Victimele au fost supuse expertizei medicale, pentru stabilirea prejudiciului adus stării lor de sănătate.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Sute de oameni urmau să ajungă ilegal din India în UE prin Republica Moldova – Video

Gruparea criminală a fost reținută, iar indivizilor li se incriminează sărvârșirea infracțiunilor de privare ilegală de libertate și escrocherie, pedepsite de lege cu închisoare de la 3 până la 7 ani.

Cei cinci cetățeni ucraineni din grupul criminal au vârste cuprinse între 38 și 41 ani și sunt originari din regiunile Donbas și Odessa. Anterior ei au fost judecați pentru comiterea altor genuri de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei, precum comercializarea ilegală a drogurilor, răpiri de persoane, tâlhării, jafuri, furturi, precizează Poliția.

Activitatea grupării infracționale în Republica Moldova a fost deconspirată de ofițerii de investigație ai Direcției pentru combaterea criminalității organizate a Inspectoratului Național de Investigații și de polițiștii Direcției generale urmărire penală, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea  Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Fluxul de știri
0