Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Plahotniuc și-a vândut proprietățile de pe Bulgară: Cine este noul stăpân

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Plahotniuc și-a vândut proprietățile din strada Bulgară, 41, cu doar trei zile înainte de a-și depune mandatul de președinte al formațiunii politice.

CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Vladimir Plahotniuc și-a vândut toate proprietățile pe care le deținea în strada Bulgară, 41 din Capitală. Potrivit Anticorupție.md, totul s-a întâmplat în ziua de 21 iunie curent, cu doar trei zile înainte ca fostul șef al democraților să-și depună mandatul de președinte al formațiunii politice.

Cine este noul stăpân

Noul proprietar este nimeni altul decât finul său de cununie, ex-președintele Parlamentului, Andrian Candu. Pe 21 iunie, Candu a cumpărat două imobile - o încăpere nelocativă, de 134,6 metri pătrați, și un apartament de 234,8 metri pătrați (după comasarea, în decembrie 2018, a două apartamente). Candu a achiziționat și două încăperi nelocative în blocul de pe Bulgară, cu suprafața de 23,2, respectiv 23 de metri pătrați. Tranzacția încheiată între cei doi democrați se ridică la 2 milioane 600 de mii de lei.

Angela Gonța - Sputnik Moldova
Politică
Angela Gonța nu-i iartă lui Plahotniuc ceea ce acesta i-a făcut lui Filat

Potrivit sursei, în blocul de pe strada Bulgară, în afară de imobilele vândute recent lui Andrian Candu, zece apartamente și alte zece încăperi nelocative cu suprafața cuprinsă între 6,5 și 82,8 metri pătrați aparțin mamei, surorilor și fraților, dar și soției lui Vladimir Plahotniuc.

Potrivit unei investigații jurnalistice din 2013, în blocul de pe strada Bulgară, Vladimir Plahotniuc şi soţia sa deţineau două apartamente, situate la etajul trei, cu o suprafaţă totală de peste 1.250 de metri pătraţi. Demnitarul mai avea la data respectivă în posesie patru garaje şi un subsol de peste 80 de metri pătraţi. Pînă să devină politician, Plahotniuc se înghesuia într-un apartament de doar 52 de metri pătraţi, în blocul cu pricina”, se mai arată în anchetă.

Fluxul de știri
0