Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce riști dacă mergi să te odihnești la una dintre cele mai ieftine stațiuni – Zatoka

Abonare
La stațiunea de odihnă care se bucură de popularitate printre cetățenii Moldovei au fost introduse măsuri sanitare de urgență din cauza depistării cazurilor de rabie la animalele fără stăpân.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. În localitatea Zatoka a fost introdusă starea de carantină pe o perioadă de două luni în legătură cu depistarea la animalele fără stăpân a virusului rabic. Însă acest lucru nu înseamnă că turiștii nu vor mai putea să vină aici pentru odihnă. Ei vor avea doar interdicția de a aduce cu ei în localitate animalele lor de campanie, informează mass-media din Ucraina.

Turiștii înoată în Marea Neagră la plaja Soldatskyi din Sevastopol, Crimeea - Sputnik Moldova
Imagini inedite: Odihnă în Crimeea - Galerie foto

Anterior, în Zatoka a fost depistată o pisică infectată cu virusul rabiei, fapt confirmat de analizele de laborator.

Specialiștii Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Siguranța Alimentelor au ținut animalul sub observație o anumită perioadă, iar după ce pisica a pierit au efectuat, în regiunea Odesa, analizele respective. Vilegiaturiștii nu au de ce să-și facă griji, nu există nici un pericol pentru oameni, iar toate animalele din zonă vor fi vaccinate contra rabiei.

Ieftin și stresant

Doar cu 180 de lei cetățenii Moldovei pot pleca la mare: la autogările din Chișinău au fost reluate cursele spre Zatoka. Autobuzul pleacă de la autogara centrală la ora 23:40, iar de la autogara de Nord – la ora 23:35.

Parcul ”Valea Morilor” - Sputnik Moldova
Societate
Dezastru în Lacul "Valea Morilor": Pești morți în putrefacție, putoare și deșeuri – Video

După ce toți doritorii vor ajunge la destinație, ceilalți, care vor prefera să se odihnească la Carolina-Bugaz, vor putea să-și continue drumul: acolo va fi stația terminus a autobuzelor din Moldova. La întoarcere, cetățenii Moldovei pot lua autobuzul spre Chișinău de pe litoralul Mării Negre la orele 16:00 și 16:40.

Administratorii autogărilor motivează aceste ore târzii prin dorința de a asigura confortul pasagerilor. În primul rând, noaptea nu este atât de cald să călătorești cu autobuzul, iar în al doilea rând, cei care pleacă la odihnă vor ajunge la destinație în jurul orei 5 dimineața, reușind astfel să se cazeze, să ia micul dejun, iar la ora 8.00 se pot deja desfăta la soare pe litoral.

Cursele vor fi zilnice pe durata întregului sezon de vacanță. În Chișinău și în orașele prin care vor staționa autobuzele biletele pot fi procurate la stații sau pe site-ul www.autogara.md.

Doritorii care preferă să călătorească cu transportul feroviar pot ajunge la Marea Neagră cu trenul Chișinău–Odesa, care circulă zilnic. La rugămintea călătorilor, numărul de locuri a fost mărit, garnitura fiind completată cu vagoane suplimentare.

Fluxul de știri
0