Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Panică provocată de erupția unui vulcan în Italia - un turist a murit

© AFP 2022 / MARIO CALABRESIVulcan Stromboli
Vulcan Stromboli - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un vulcan de pe insula Stromboli la nord de Sicilia a erupt miercuri, aruncând o coloană de fum după o serie de explozii, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia.

CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Potrivit martorilor oculari, două valuri de lavă curg pe versanți. Cenușa fierbinte a provocat mai multe incendii pe o insulă mică din Sicilia, cunoscută ca un loc de odihnă pentru turiștii bogați.

Potrivit ediției locale din La Sicilia, o parte dintre cei care se odihneau acolo au intrat în panică după explozii, unii au sarit în mare.

​Martorii oculari din Insula Lipari, aflată la 20 de kilometri distanță, au raportat că au auzit bubuituri. Jumătate din insula Stromboli nu este vizibilă din cauza fumului care se ridică.

Yellowstone - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Erupţia vulcanului „Yellowstone” ar fi un dezastru pentru omenire - Video

Iniţial, reprezentanții serviciului de apărare civilă au declarat că în timpul erupției vulcanului locuitorii și turiștii nu au fost răniți. Garda de coastă, la rândul său, este gata să evacueze toată lumea de pe insulă, dar constată că nu există motive pentru evacuare.

Ulterior, presa anunţat despre o persoană care și-a pierdut viața. Victima este un bărbat de 35 de ani din Sicilia, care a fost lovit de o piatră căzută în urma erupţiei în timp ce acesta se afla într-o excursie. Prietenul lui, un cetăţean brazilian, a fost descoperit deshidratat şi în stare de şoc.

Insula vulcanică Stromboli are o suprafaţă de 12,6 kilometri pătraţi şi o populaţie de circa 500 de locuitori. Chiar dacă Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă, el atrage în fiecare an numeroşi turişti care escaladează deseori vârful de 924 de metri pentru a privi în craterul vulcanului.

Fluxul de știri
0