Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul pregătește terenul pentru alte nouă demisii de rezonanță

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a audiat Raportul de activitate al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Ce decizii au luat deputații după aceste audieri.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a respins astăzi, 3 iulie, Raportul de activitate al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru anul 2018. Deputații din comisie au organizat audieri la care au fost invitați și membrii CCA.

Propunerea de a respinge Raportul CCA a venit din partea deputatului ACUM Maria Ciobanu, care a fost susținută de șase deputați din comisie, iar unul s-a abținut.

Работа телеканала Москва-24 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Codul serviciilor media audiovizuale din Moldova va fi expertizat de Consiliul Europei

Totodată, Ciobanu a propus să fie inclus în avizul Comisei și propunerea cu privire la demisia tuturor celor 9 membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Președintele comisiei, deputatul socialist Adrian Lebedinschi, a declarat că toate aceste propuneri vor fi incluse în avizul  Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media care va fi prezentat în plenul Parlamentului.

”Ulterior, coordonăm cu conducerea Parlamentului când va avea loc audierea Raportului de activitate al CCA pentru anul 2018”, a declarat Lebedinschi.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Comisia a decis să creeze un grup de lucru care va verifica modalitatea de organizare și desfășurare a licitației de selectare a companiei care efectuează măsurarea cotelor de audiență, situația financiară și modalitatea de utilizare a finanțelor publice la IPNA Compania Teleradio-Moldova în contextul implementării unei hotărâri a Curții de Conturi, cum își exercită atribuțiile funcționale Consiliul de Supraveghere a IPNA Teleradio-Moldova și va verifica corespunderea membrilor CCA condițiilor de alegere a lor în funcție.

”Trebuie să vedem dacă au fost respectate sau nu condițiile de numire în funcție a membrilor CCA”, a declarat președintele comisiei.

Lebedinschi le-a mai solicitat tuturor persoanelor disponibile, în urma discuțiilor care au avut astăzi în comisie, să conlucreze cu deputații din comisie în scopul elaborării modificărilor la legislația națională ”ca mass-media să funcționeze echidistant și corect”.

Posturile TV care nu vor respecta legea anti-propagandă vor rămâne fără licență>>>

”Astfel ca la ședințele următoare ale comisiei să examinăm toate propunerile care vor fi, iar până la sfârșitul lunii iulie să avem o claritate și să putem purcede la dezbateri publice”, a declarat președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Amendamentele se vor referi în primul rând la Codul Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0