Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Codul serviciilor media audiovizuale din Moldova va fi expertizat de Consiliul Europei

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Experții internaționali se vor expune, în iunie, asupra noului Cod al serviciilor media audiovizuale.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Expertiza juridică asupra proiectului Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova va fi furnizată în luna iunie de către experții internaționali. La solicitarea Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, pentru oferirea expertizei asupra proiectului Codului serviciilor media audiovizuale au răspuns Consiliul Europei și Freedom House. 

Телевизор - Sputnik Moldova
Politică
Posturile TV care nu vor respecta legea anti-propagandă vor rămâne fără licență

Proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media. Proiectul a fost înregistrat în Parlament în luna martie, iar în aprilie, după o serie de consultări publice, a fost votat în prima lectură. 

Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat cu suportul Proiectului comun al UE și al Consiliului Europei ”Promovarea libertății și a pluralismului mass-media în Republica Moldova” și al Ambasadei SUA la Chișinău.  

În redacție nouă, Codul urmează să transpună în cadrul legal național Directiva Parlamentului European și al Consiliului numită Directiva Serviciilor Media Audiovizuale. 

 

Fluxul de știri
0