Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O adevărată raritate - cartea de vizită a lui Putin: Unde a fost pusă în vânzare

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin sets his watch
Vladimir Putin sets his watch - Sputnik Moldova
Abonare
Acest exemplar original datează de la sfârșitul anilor `80 ai secolului trecut.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Nepotul fostului președinte al Dumei regionale Volgograd Victor Pripisnov vinde, prin intermediul unui site de publicitate, cartea de vizită a lui Vladimir Putin pe care, pe atunci viitorul președinte, i-o dăduse bunicului la sfârșitul anilor `80 ai secolului XX.

De menționat că bunicul său, care se numea tot Victor Pripisnov, a activat toată viața în organele de conducere, în RSS Tadjikă, iar din 1998 până în 2001 a fost președintele Dumei regionale Volgograd. În timpul unei vizite de lucru la Leningrad, în 1989 -1990, a făcut cunoștință cu viitorul președinte care activa pe atunci în cadrul primăriei.

Summitul G20 - Vladimir Putin - Sputnik Moldova
De ce Vladimir Putin poartă cu el un termos – Explicația Kremlinului

„Ei au făcut schimb de cărți de vizită (…) Mult timp această carte de vizită a fost rătăcită pe undeva pe acasă, fără a trezi interesul cuiva, apoi eu am dat de ea întâmplător. (…) Ținând cont de interesul sporit (față de Putin – n. red.), m-am gândit că vor apărea anumiți fani ai acestuia care și-ar dori să aibă în posesie așa ceva”, a spus Pripisnov.

Deocamdată vânzătorul nu s-a decis asupra prețului. Pripuisnov a recunoscut pentru RIA Novosti că dorește să afle care sunt ofertele colecționarilor. Deocamdată, cea mai mare sumă i-a fost propusă de un cumpărător potențial din Moscova: 55 de mii de ruble.

Fluxul de știri
0