Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesaj de ultimă oră al lui Vladimir Filat din pușcărie: Iată ce cere acesta

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Vladimir Filat a publicat acum jumătate de oră un mesaj pe pagina sa de Facebook în care cere publicarea raportului Kroll 2.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Vladimir Filat spune că "publicarea Raportului Kroll 2 este absolut necesară pentru a oferi oamenilor informația la care au dreptul", lucrul care nu s-a întâmplat "deoarece guvernarea PD-istă a blocat publicarea raportului invocând cele mai stupide argumente".

Angela Gonța - Sputnik Moldova
Politică
Angela Gonța nu-i iartă lui Plahotniuc ceea ce acesta i-a făcut lui Filat

El mai spune că nepublicarea acestui raport pune o mare presiune asupra procurorilor.

"Toate acestea luate la un loc arată clar că publicarea raportului Kroll 2 este absolut necesară! În rezultat, toți cei vizați urmează să ofere explicații și să clarifice cele publicate în acest raport", scrie Vladimir Filat.

El presupune că în acest raport va figura și numele lui, însă precizează fostul premier, acest lucru se va datora instanțelor de judecată care au decis strâmb în cazul lui.

"Presupun că în acest raport va figura și numele meu, deoarece în sentința mea de condamnare, în baza unui proces închis, fără expertiză financiar-bancară, fără audierea martorilor, fără garanții elementare ale dreptului la un proces echitabil, proces motivat politic, mi-a fost imputată ilegal suma de 23 mln $ prin intermediul unor companii care nu îmi aparțin, fără a fi identificați beneficiarii reali ai acestor companii și sume", scrie fostul premier.  

Fluxul de știri
0