Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi la Moscova: Moldova – un exemplu unic de cooperare a puterilor mondiale

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Greceanîi la Moscova: Moldova – un exemplu unic de cooperare a marilor jucători geopolitici și regionali în interesul și beneficiul unui stat.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, participă la Forumul internațional ”Dezvoltarea parlamentarismului”, la Moscova, alături de șefi ai 49 de Legislative de pe toate continentele.

În discursul său rostit în cadrul sesiunii de bilanț a Reuniunii interparlamentare la nivel înalt, Zinaida Greceanîi a declarat că Moldova a adus un exemplu unic de cooperare a marilor jucători geopolitici și regionali în interesul și beneficiul unui stat.

Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Politică
Greceanîi, în prima sa vizită la Moscova în calitate de președinte al Parlamentului

”Experiența noastră arată că în lumea modernă și în conjunctura regională și mondială actuală este loc de dialog, de consens și progres, inclusiv pentru forțe care reprezintă tradițional părți diferite ale electoratului. Grație poziției consolidate a președintelui țării, Igor Dodon, a PSRM și a blocului ACUM, cu suportul masiv al majorității locuitorilor Moldovei, precum și a partenerilor externi, am reușit să schimbăm pe cale pașnică și într-o manieră legitimă puterea”,  a declarat Greceanîi.

Președintele Parlamentului a mai spus că țara noastră, în premieră, are șansa să promoveze o politică externă echilibrată, bazată de relații reciproc avantajoase în Est și în Vest.

”Astăzi Moldova scrie o nouă filă în istoria sa, pentru că niciodată până la această oră majoritatea parlamentară nu a avut susținerea și simpatia întregii societăți și suportul tuturor partenerilor externi”, a declarat Greceanîi.

”Suntem pregătiți să împărtășim experiența noastră unică, precum și să intensificăm colaborarea cu alte Parlamente pentru schimb de inițiative și proiecte eficiente și inovative. Comunitatea internațională se confruntă cu noi și noi provocări. Sunt sigură că este în interesul și în puterea noastră să aducem cooperarea interparlamentară la un nivel calitativ nou și să-i dăm mai multă consistență”, a menționat președintele Parlamentului în discursul său.

Inițiativa de organizare a Forumului aparține Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse. Principalele teme de discuții au fost subiecte de securitate, economie, lupta cu sărăcia și discriminarea. Obiectivul reuniunii este promovarea unei agende comune internaționale de cooperare parlamentară.

Fluxul de știri
0