Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații au mers în vizită la Valerian Mânzat: Iată ce face Liubcik după gratii

© Facebook / Valerian MînzatValerian Mînzat
Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului au efectuat ieri, 2 iulie, o vizită la Penitenciarul nr. 13 din Capitală. Acolo ei au intrat în celula avocatului vedetă Valerian Mânzat, alias Liubcik.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Deputatul socialist, Grigore Novac, a povestit în cadrul unei emisiuni realizată de studioul radio Sputnik Moldova cum a decurs întâlnirea lui Valerian mânzat cu membrii Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului.

"Deschizând ușile unor celule, am dat și peste unele vedete", spune Novac. Între acestea – și avocatul Valerian Mânzat, care recent a fost adus în Penitenciarul 13 din Penitenciarul din Lipcani.

Liubcik nu se plânge de condițiile de după gratii, chiar dacă…

Deputatul socialist a discutat cu avocatul vedetă, care nu a exprimat nici măcar o nemulțumire.

Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Boala cronică de care suferă Valerian Mînzat și șansele de tratament în pușcărie

"Cu domnul Mânzat, chiar am discutat cu el. Valerian Mânzat stă într-o celulă obișnuită. Valerian Mânzat nu s-a plâns de condițiile de detenție", a precizat Novac.

O celulă obișnuită înseamnă, de fapt, o celulă în care iarna este frig și umezeală, după cum a precizat chiar deputatul Novac, iar acum este o căldură insuportabilă. Înăbușeala mai mult decât insuportabilă, pentru că răspândește un miros pestilențial, dat fiind că latrinele se află chiar în celulele deținuților.

"Cu blocurile sanitare… este grav, foarte grav", spune același Novac.

De ce Mânzat a fost adus în Chișinău

Valerian Mânzat le-a povestit deputaților de ce se află în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.  

Valerian Mânzat Cristina Furdui - Sputnik Moldova
Societate
Iubita avocatului Valerian Mânzat a uitat că Liubcik este la răcoare - FOTO

"El a spus că se află în Penitenciarul nr. 13 pentru că i s-a mai deschis un dosar penal și se află sub urmărire penală. Până acum el se afla în Penitenciarul din Lipcani, dar a fost transferat Penitenciarul nr. 13, care are statut de izolator de detenție preventivă, pentru a fi escortat la ședințele de judecată", a menționat Novac.

Amintim că acum câteva luni, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat pentru presa locală că acest nou dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, după ce o locuitoare a municipiului Bălți s-a plâns procurorilor că în vara anului 2016 Valerian Mânzat s-a angajat să-i vândă femeii o spălătorie auto. Avocatul a luat banii, tocmai 61 de mii de euro, dar nu i-a dat în schimb spălătoria. Mai rău chiar, în cadrul urmării penale, procurorii au stabilit că Mânzat a recurs la înșelăciune și abuz de încredere, dat fiind că spălătoria pentru care a luat tocmai 61 de mii de euro nici măcar nu-i aparținea. Totodată, el a refuzat să restituie prejudiciul cauzat victimei.

Fluxul de știri
0