Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Boala cronică de care suferă Valerian Mînzat și șansele de tratament în pușcărie

© Photo : Valerian MînzatValerian Mînzat
Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Mânzat are șansa să-și trateze în pușcărie una dintre maladiile de care suferă și care părea a fi incurabilă la libertate. Că Liubcik este pe cale de a se însănătoși ne-o confirmă și recenta declarație făcută presei de directorul interimar al Departamentului Instituții Penitenciare Aureliu Suhan.

Când se afla la libertate, putred de bogat și în plină glorie, avocatul Valerian Mînzat manifesta simptomele unui suflet grav bolnav. Și anume acesta avea mania dea a-și face selfie, dar nu așa pur și simplu, ci cu obiectele de lux pe care și le procura. În special, mașini scumpe, dar și haine și accesorii de la mari branduri, cur ar fi Versace, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Armani.

Victoria Rabaca - Sputnik Moldova
Societate
Blonda secretară a avocatului Mânzat are o dilemă: să pozeze sau nu goală

Atunci presa a scris, făcând trimitere la constatările psihologilor și psihanaliștilor că Mînzat suferă de selfietis. Potrivit acestor specialiști, maladia de care suferă avocatul ține de tulburările de natură psihică. Această dorință obsesiv-compulsivă a unui individ de a-şi face sieși fotografii şi de a le posta ulterior pe rețele de socializare este o compensare a lipsei de stimă de sine şi a umplerii unui gol de intimitate.

Dacă deschideți paginile lui Mînzat de pe facebook sau de per odnoklasniki, veți vedea că acesta, când era la libertate, fotografia fiecare chițibuș de brand pe care îl deținea pentru a le arăta internauților pe ce-și cheltuie el mulții săi bani.

Ei, acum se pare că situația s-a schimbat, boala nu mai are pentru a se manifesta terenul fertil de altă dată, adică de atunci când se afla la libertate și mai ales când reprezenta compania Moldova-Gaz în instanță.

Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Avocatul-vedetă Valerian Mînzat, plătit din buzunarul consumatorilor Moldovagaz

Mai mult, după gratii, situația lui Mînzat a devenit una încurajatoare, tendințele de însănătoșire psihică fiind evidente. Acest lucru îl confirmă directorul interimar al Departamentului Instituții Penitenciare Aureliu Suhan în recentul său interviu pentru presa locală. Întrebat ce face Valerian Mânzat în celulă, Suhan a declarat că acesta "este foarte cumincior".

"Stă cu încă trei deținuți. Probabil, ca jurist, își cunoaște drepturile și obligațiile foarte bine și nu ne creează nicio problemă. În discuții cu șeful penitenciarului tot timpul se dă cu părerea că „acolo ar trebui de făcut așa, acolo — așa, acolo — așa… și eu asta aș putea face în ceea ce privește reparația […]", a afirmat Aureliu Suhan.

Deci, procesul de reeducare este evident în cazul lui Mînzat, de parcă acesta nici nu ar fi fost avocatul arogant și fițos de la libertate.

Valerian Mânzat Cristina Furdui - Sputnik Moldova
Societate
Iubita avocatului Valerian Mânzat a uitat că Liubcik este la răcoare - FOTO

Singura întrebare la care nu avem deocamdată un răspuns este dacă nu cumva, după ieșirea de după gratii, boala lui Mînzat va recidiva, el apucându-se din nou de făcut selfie cu lucrurile sale de lux. Este greu de răspuns, cred că nici psihologii și psihanaliștii nu pot face un pronostic fără echivoc. În aprilie 2017, acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare în aprilie 2017. În nouă ani multe se pot întâmpla în mintea și sufletul unui om, mai ales dacă acesta este lipsit de libertate.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0