Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimele decizii ale lui Năstase: O numire în funcție și o excludere din structurile MAI

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a desemnat un nou comandant al Trupelor de Carabinieri și l-a „eliberat din structurile MAI” pe un șef adjunct de la Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Vicepremierul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, l-a prezentat efectivului Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) pe noul comandant general – Andrei Dănilă.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Andrei Năstase: Politizarea activității MAI încetează din acest moment

Anatolie Dănilă are 33 de ani și activează de 15 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Până acum, el a deținut funcția de șef al Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice în cadrul MAI.

„Decizia de numire a lui Anatolie Dănilă reflectă angajamentul ministrului Andrei Năstase de a promova profesionalismul și meritocrația în cadrul MAI, ca o precondiție esențială pentru asigurarea bunei funcționări, în slujba cetățeanului, a tuturor instituțiilor subordonate”, se arată într-un comunicat de presă difuzat la 2 iulie de MAI.

Precizăm că IGC este o autoritate specializată a statului, cu statut militar, aflată în subordinea MAI, cu atribuţii de menținere, asigurare şi restabilire a ordinii publice, de prevenire şi descoperire a infracţiunilor şi contravenţiilor, de protecţie a obiectivelor de importanță deosebită, de prevenire și combatere a terorismului, de asigurare a regimului stării de urgenţă, de asediu sau de război.

Totodată, în comunicatul Ministerului este anunțată „eliberarea din structurile MAI” a șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Valeriu Codreanu, „ca urmare a unei evaluări interne complexe”.

Această decizie „reafirmă consecvența ministrului Andrei Năstase de a readuce MAI în albia normalității instituționale, în spiritul valorilor europene”, se arată în comunicatul oficial.

Fluxul de știri
0