Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase: Politizarea activității MAI încetează din acest moment

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat astăzi colectivului MAI. La eveniment a participat și premierul Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Politizarea activității Ministerului Afacerilor Interne încetează din acest moment. Declarația aparține noului ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care a fost prezentat astăzi colectivului MAI. La eveniment a participat și premierul Maia Sandu.

Andrei Năstase a declarat că funcția în care a fost învestit este o mare responsabilitate pentru el.

”Am fost martori activi ai celor mai fierbinți momente din istoria recentă a Republicii Moldova. Am învățat fiecare dintre noi din experiența nefastă a perpetuării unui regim criminal”, a menționat Năstase.

Майя Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Sandu la MAI: Noi nu am venit să ne răzbunăm, vrem să începem de pe o foaie curată

Noul ministru susține că mandatul cu care am fost învestit este pentru el și ”un nesperat privilegiu al responsabilității”.

Andrei Năstase a declarat ferm în fața angajaților MAI că politizarea activității instituției încetează din acest moment.

”Abordările mele și a echipei vor fi îndreptate spre deschiderea MAI pentru cetățeni, care își va îndeplini cu onoare misiunea. Politizarea activității MAI încetează din acest moment”, a declarat Năstase.

Ministrul a criticat maniera în care a fost folosit în ultimii ani MAI ”de o persoană sau un singur grup”.

”Personal, dar și colegii mei, nu vom permite ca să fim manipulați sau folosiți. Vom respecta cu strictețe legile. Vom fi fermi, onești, asumați”, a spus noul ministru al Internelor.

Andrei Năstase a mai declarat că de astăzi trupele MAI intră într-o perioadă de refacere a reputației.

”Este la fel de limpede pentru toată lumea că lupta noastră împotriva corupției va demara cu o intensitate de care interlopii și mafioții nici nu bănuiesc. Moldova se va schimba în profunzime. Vă asigur că fiecare polițist și coleg va înțelege că se află în slujba oamenilor și a nimănui altcuiva”, a declarat ministrul.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, va ocupa funcția de vicepremier, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Maia Sandu susținut de coaliția PSRM-ACUM.

Fluxul de știri
0