Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, Greceanîi și Sandu au primit un pachet de la Procurorul General

© Sputnik / Anar MustafayevПапки с документами, фото из архива
Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală le-a trimis un pachet cu o informație importantă președintelui țării, președintelui Parlamentului și prim-ministrului.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Procuratura Generală a expediat conducerii ţării, inclusiv preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrului, Maia Sandu, o informație amplă pe marginea investigaţiilor desfăşurate în dosarele fraudei bancare. Informația a fost expediată și Comisiei parlamentare de anchetă.

Здание парламента - Sputnik Moldova
Societate
Parlamentul a amânat audierile cu privire la frauda din sistemul bancar

Potrivit Procuraturii, raportul conţine informaţii exhaustive privind procesul de investigare, acţiunile autorităţilor implicate în anchetă, asistența juridică internațională şi rezultatele obţinute până în prezent.

De asemenea, Procuratura ţine să accentueze că anchetele menţionate sunt de o complexitate enormă, cu implicarea mai multor jurisdicții, infracţiunile investigate fiind fără precedent în practica organelor naționale.

”De aceea, cauzele vizate au fost prioritare, iar pentru investigarea acestora s-au depus eforturi susținute, scopul primordial fiind finalizarea urmăririi penale, într-un termen rezonabil, cu deferirea făptuitorilor justiției”, menționează Procuratura.  

În acest context, Procuratura asigură atât societatea, cât și autoritățile, că urmărirea penală, care reprezintă un proces de colectare de probe, este avansată și va fi depusă toată diligenţa şi expertiza organelor de drept pentru finalizarea ei.

În procesul de investigare a fraudei bancare sunt implicate mai multe autorităţi ale statului, inclusiv Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) şi Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (SPCSB).

Fluxul de știri
0