Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Solidaritate feminină: Ce mesaj i-a transmis Zinaida Greceanîi Irinei Vlah

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOЗинаида Гречаный
Зинаида Гречаный - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului l-a felicitat pe bașcanul Găgăuziei cu victoria în alegerile locale din 30 iunie: Încrederea acordată repetat de oamenii din Găgăuzia probează calitățile de lider și de om pe care le-am apreciat dintotdeauna la Dumneavoastră.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a felicitat-o pe Irina Vlah cu victoria categorică obținută în alegerile pentru funcția de bașcan al Unității Teritorial Autonomă Găgăuz-Yeri la alegerile din 30 iunie.

Președintele Parlamentului a exprimat încredere că Irina Vlah va continua să dezvolte Găgăuzia și să asigure bunăstarea oamenilor din regiune. Zinaida Greceanîi a dat asigurări că va susține plenar bașcanul în promovarea proiectelor de dezvoltare.

”Încrederea acordată repetat de oamenii din Găgăuzia probează calitățile de lider și de om pe care le-am apreciat dintotdeauna la Dumneavoastră. Vă urez succes și multe realizări importante pentru locuitorii din Găgăuzia. Știu că sunt încă multe lucruri de făcut și am certitudinea că veți reuși. Vă asigur de susținerea plenară a Parlamentului Republicii Moldova și a mea personală în activitatea Dumneavoastră în beneficiul oamenilor din regiune și al țării”, se arată în mesajul de felicitare adresat de președintele Parlamentului bașcanului ales. 

La alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuz – Yeri au participat mai mult de jumătate din alegătorii înscriși pe listele de vot, 91 la sută acordând vot de încredere pentru al doilea mandat pentru Irina Vlah, potrivit datelor oferite Comisia Electorală din autonomie.

Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Politică
Irina Vlah, felicitată de Dmitri Kozak după victoria în alegerile din Găgăuzia

Irina Vlah este la al doilea mandat în funcția de bașcan al UTA Găgăuz – Yeri. Aceasta a fost aleasă pentru prima dată în fruntea autonomiei în urma scrutinului local din aprilie 2015, fiind și prima femeie în acest post.

Timp de 10 ani, din 2015 și până în 2015, ea a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în mai multe legislaturi. Vlah a fost aleasă deputat pe listele PCRM, iar înainte de a pleca din Parlament a anunțat și despre plecarea sa din Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Fiind licențiată în drept, Vlah și-a început activitatea sa profesională în 1996 în  Inspectoratul Fiscal din UTA Găgăuzia, iar din 2003 în Secția Juridică a Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.

Irina Vlah are 45 de ani.   

Fluxul de știri
0