Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah, felicitată de Dmitri Kozak după victoria în alegerile din Găgăuzia

© Sputnik / Miroslav RotariDmitri Kozak
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Abonare
În urma discuției, Irina Vlah și Dmitri Kozak au convenit să examineze în timpul apropiat următorii pași privind consolidarea relațiilor economice și umanitare dintre Găgăuzia și regiunile Rusiei.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Vicepremierul Rusiei Dmitri Kozak a felicitat-o pe Irina Vlah cu ocazia victoriei în alegerile bașcanului UTA Găgăuzia.

„A avut loc o discuție telefonică între Irina Vlah și vicepremierul Rusiei Dmitri Kozak. În cadrul discuției Kozak a felicitat-o pe Vlah cu ocazia victoriei covârșitoare în alegerile bașcanului Găgăuziei”, potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a Irinei Vlah.

În urma discuției, Irina Vlah și Dmitri Kozak au convenit să examineze în timpul apropiat următorii pași privind consolidarea relațiilor economice și umanitare dintre Găgăuzia și regiunile Rusiei.

La alegerile bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah a obținut o victorie absolută, fiind aleasă pentru a doua oară în această funcție de către locuitorii autonomiei.

Ирина Влах - Sputnik Moldova
Politică
Irina Vlah a câștigat la alegerile bașcanului în UTA Găgăuzia cu un scor impresionant

Potrivit datelor preliminare publicate luni dimineața pe site-ul oficial al CEC a UTA Găgăuzia, pentru Vlah au votat 91,93% din numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne (49742 voturi).

Mesajul președintelui Igor Dodon pentru bașcanul Irina Vlah>>>

Găgăuzia este o unitate teritorială autonomă din sudul Moldovei, fiind locuită de 155,5 mii de persoane, care reprezintă 4,6% din populația țării. Tradițional, Găgăuzia pledează pentru apropierea de Rusia.  În februarie 2014, în autonomie a fost organizat un referendum privind vectorul politicii externe al țării. Peste 98% din participanți s-au pronunțat pentru aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

© Sputnik / MoldovaToți başcanii Găgăuziei
Irina Vlah, felicitată de Dmitri Kozak  după victoria în alegerile din Găgăuzia - Sputnik Moldova
Toți başcanii Găgăuziei
Fluxul de știri
0