Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultatul discuţiilor Trump-Kim în Zona demilitarizată: Când vor fi anulate sancţiunile

© AFP 2024 / BRENDAN SMIALOWSKIDonald Trump și Kim Jong Un
Donald Trump și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a încheiat discuţiile cu preşedintele SUA, Donald Trump, în Zona demilitarizată, aflată între cele două state coreene şi s-a întors în partea nordică prin linia militară de demarcaţie.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Discuţiile care au fost transmise parţiale pe postul TV YTN din Coreea de Sud, au avut loc în partea sudică a Zonei demilitarizate (DMZ) în clădirea "Casa păcii" a punctului de negocieri Panmunjom.

Donald Trump și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Donald Trump - Primul preşedinte al Statelor Unite care păşeşte în Coreea de Nord

Trump şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, l-au petrecut pe Kim Jong-un până la linia militară de demarcaţie.

Trump a anunţat crearea unor grupuri speciale de negociatori cu Coreea de Nord

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că a convenit cu liderul nord-coreean să fie create grupuri speciale de negociatori.

"Vom crea echipe speciale, care vor elabora detaliile. Viteza nu este unul din scopurile noastre, vrem să avem un acord detaliat, bun", a spus Trump, după întâlnirea cu Kim Jong-un în DMZ, la frontiera dintre Coreea de SUD şi cea de Nord.

"Echipele vor începe să lucreze în decurs de 2-3 săptămâni, pentru a vedea dacă pot face câte ceva. Lucruri mari, foarte dificile, dar nu atât de dificile precum cred unii", a spus Trump.

Владимир Путин - Sputnik Moldova
Politică
Putin, concluziile summitului G20: Despre întâlnirea cu Trump și situația din Ucraina

Potrivit lui, grupul din partea americană va fi coordonat de trimisul special pentru Coreea de Stephen Biegun. De asemenea, din grup va mai face parte Mike Pompeo, a precizat Trump.

Trump şi-a exprimat speranţa pentru anularea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că speră să anuleze, cu timpul, sancţiunile împotriva Coreei de Nord, dar deocamdată acestea rămân în vigoare.

"Eu sper să elimin aceste sancţiuni. Nu îmi place că asupra acestei ţări sunt aplicate sancţiuni. Eu sper, dar sancţiunile rămân", a spus Trump jurnaliştilor.

"La un moment dat, în cadrul negocierilor, s-ar putea întâmpla lucruri diferite", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a calificat întâlnirea cu Kim ca fiind productivă

În cadrul discursului ţinut în faţa militarilor aflaţi în Coreea de SUD, Donald Trump a calificat întâlnirea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, ca "foarte productivă".

Trump şi Kim s-au întâlnit duminică, şi-au strâns mâinile unul altuia peste linia militară de demarcaţie, care desparte în două Peninsula Coreeană, şi au purtat ulterior discuţii. Acestea au avut loc în punctul de negocieri Panmunjom în DMZ. Împreună cu Trump, la Panmunjom a fost prezent şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

Fluxul de știri
0