Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump are îngrijorări: Ce a discutat cu Erdogan la întrevederea de la Osaka

© REUTERS / HANDOUTDonald Trump și Recep Tayyip Erdogan
Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După întâlnirea cu liderul rus Vladimir Putin, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit cu omologul său american, Donald Trump, în marja summit-ului G20 de la Osaka.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a spus preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că este îngrijorat în legătură cu achiziţionarea de către partea turcă a sistemelor de apărare antiaeriană S-400 şi la chemat la consolidarea NATO, a informat Casa Albă după încheierea discuţiilor bilaterale dintre cei doi lideri, în marja summit-ului G20 de la Osaka, Japonia.

"Preşedintele şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu potenţiala achiziţie de către partea turcă a sistemelor de apărare antiaeriană ruseşti S-400 şi a chemat Turcia să lucreze cu SUA în ceea ce ține de cooperarea în domeniul apărării, astfel ca să consolideze alianţa NATO", menţionează în Casa Albă.

Putin și Erdogan, la G20 - Sputnik Moldova
Putin i-a făcut o propunere lui Erdogan în cadrul întrevederii la summitul G20

De asemenea, cei doi lideri au discutat aspecte ale comerţului bilateral şi "atingerea scopurilor comune în Siria”.

Anterior, SUA declarau că Turcia nu va primi noile avioane militare americane F-35 dacă vor procura sistemele ruseşti S-400. SUA ameninţă cu sancțiuni şi declară că S-400 nu sunt compatibile cu standardele NATO. Turcia a declarat în repetate rânduri că intenţionează să procure S-400, în pofida ameninţărilor SUA. Primele sisteme ruseşti antirachetă urmează să ajungă în Turcia deja în luna iulie.

Fluxul de știri
0