Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bloc prăbușit la Otaci: Ce se întâmplă acum cu sinistrații - Foto/Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorBloc prăbușit la Otaci
Bloc prăbușit la Otaci - Sputnik Moldova
Abonare
Compania contractată de autorități continuă lucrările de demolare a clădirii avariate. Totodată, sinistrații au primit ajutoare materiale.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au transportat ajutoarele materiale sinistraților de la Otaci.

Acestea au fost puse la dispoziție de Guvernul Republicii Moldova din rezervele de stat și urmează a fi distribuite oamenilor de către autoritățile publice locale în cel mai scurt timp.

© Photo : IGSU / IGSU - Ajutor Material, OtaciIGSU - Ajutor Material, Otaci
Bloc prăbușit la Otaci: Ce se întâmplă acum cu sinistrații - Foto/Video - Sputnik Moldova
IGSU - Ajutor Material, Otaci

Totodată, compania contractată continuă lucrările de demolare a clădirii avariate cu ajutorul tehnicii specializate.

Blocul de la otaci  - Sputnik Moldova
Societate
Risc de explozie în blocul surpat de la Otaci: Iată ce au găsit salvatorii în interior

Lucrările de demolare continuă la Otaci

Platforma din materialele auxiliare aduse de către un agent economic contractat de autoritățile publice locale va fi înălțată pentru a oferi accesul tehnicii speciale către etajele superioare.

Stabilitatea construcției și oscilațiile în preajma clădirii sunt verificate permanent de salvatorii IGSU cu aplicarea senzorului de stabilitate cu laser.

Peste 20 de salvatori și alte unități de tehnică din cadrul IGSU asigură securitatea terenului de lucru. IGSU în continuare monitorizează și gestionează situația la fața locului.

Compania care efectuează lucrările de demolare a blocului prăbușit a fost contractată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

O mare parte de acoperiș a fost demontată deja. Conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu, a fost la fața locului și asigură în continuare gestionarea situației.

В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Societate
Blocul de la Otaci: Iată ce măsuri se întreprind - Video

Tragedia de la Otaci

Amintim că, în seara zilei de 19 iunie, o parte a unui bloc de locuințe s-a prăbușit la Otaci. În urma surpării blocului nu au fost înregistrate victime. 45 de oameni care au rămas fără acoperiș deasupra capului au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii. De asemenea, în urma dezastrului de la Otaci, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje din aceeași serie.

Fluxul de știri
0