Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opinie: Emigrarea nu este o problemă, ci o catastrofă

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaSituația social-economică, migrație, economie
Situația social-economică, migrație, economie - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-șef al almanahului literar „ГлаголЪ” din Paris, jurnalista și publicista Elena Kondratieva-Salgueiro, și-a expus opinia privind criza provocată de imigranți în UE, în cadrul unei emisiuni la postul de radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Aflându-se la Chișinău, redactorul-șef al almanahului literar „ГлаголЪ” din Paris, jurnalista și publicista Elena Kondratieva-Salgueiro, a fost invitată la postul de radio Sputnik Moldova. În cadrul discuției, pe lângă subiectele ce țin de almanahul literar, jurnalista și-a expus opinia referitor la problema emigrației și imigrației în Uniunea Europeană.

Мигранты - Sputnik Moldova
Rusia
Analist: Migrația este un simbol al dezintegrării Uniunii Europene

„Aceasta este deja nu pur și simplu o problemă, aceasta este o catastrofă, dacă e să spunem lucrurilor pe nume. Iar catastrofa a atins un asemenea stadiu, în care mass-media din Franța utilizează deja termini care anterior erau interziși ca, de exemplu, „înlocuirea populației”, a spus interlocutoarea.

Potrivit acesteia, populația băștinașă a Franței crede din ce în ce mai puțin în motivele oficiale ale sosirii în masă a imigranților.

„Nu chiar demult ziarul „Le Figaro” a publicat niște cifre foarte interesante, iar eu sunt sigură că poți avea încredere în acest ziar. Potrivit cifrelor respective, 54% din populația planetei și fiecare al doilea francez nu cred în necesitatea reală a proceselor de migrație actuale”, a menționat Elena Kondratieva-Salgueiro.

Deocamdată nu există nici o dezmințire oficială a statisticii publicate de „Le Figaro”, spune Kondratieva-Salgueiro.

„Tot așa cum jumătate din populația franceză nu consideră că refugiații sunt cu adevărat refugiați care au nevoie de ajutor. Deocamdată nimeni nu a contestat datele prezentate de acest ziar”, a rezumat jurnalista.

Fluxul de știri
0