Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce datorii are Maia Sandu față de Vlad Filat și când acesta va fi eliberat din pușcărie

© Photo : Timpul / RAMIN MAZURMaia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă, în cadrul unui interviu acordat pentru presa locală, că eliberarea lui Vladimir Filat din închisoare ar putea să compromită imaginea actualului Executiv.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Maia Sandu a fost întrebată de reporterii zgd.md dacă are vreo obligațiune față de Vladimir Filat și dacă va încerca să-l elibereze din pușcărie.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Prima declarație făcută de Filat despre Plahotniuc după întemnițarea fostului premier

"Lumea nu uită că ați venit la Chișinău atunci la invitația lui Vlad Filat, ați muncit și la guvernul lui. Există acum fie o condiționalitate, fie o comunicare, fie vreo „datorie morală” să contribuiți la eliberarea lui? Se știe dacă ar putea fi eliberat degrabă?", au întrebat reporterii zdg.md.

Maia Sandu a răspuns franc la această întrebare afirmând că Filat nu va fi scos din pușcărie la indicațiile guvernanților și că acesta trebuie să răspundă pentru actele de corupție pe care le-a comis.

"Nu există nici o comunicare, nu există nici o condiționalitate și revin la ceea ce se întâmplă în justiție – eu sper foarte mult ca procurorii să ia decizii corecte, și nu decizii politice, sau decizii la indicația unor personaje care ar vrea să compromită acest guvern, inclusiv prin eliberarea unor oameni din închisoare, atunci când ei ar trebui să răspundă. Legea trebuie aplicată corect, iar toți cei care au comis acte de corupție, inclusiv în acest caz – Vlad Filat, trebuie să răspundă pentru ele", a declarat noul prim-ministru.

Fluxul de știri
0