Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii au sechestrat averea lui Șor la indicațiile lui Plahotniuc – Ce spune Sandu

© Sputnik / Мирослав РотарьИлан Шор
Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a declarat în cadrul unui interviu pentru presa locală că este posibil ca procurorii să-i fi sechestrat averea lui Ilan Șor la indicațiile lui Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întrebat de jurnaliștii de la zdg.md cine controlează în prezent Procuratura Generală.

Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
Ce datorii are Maia Sandu față de Vlad Filat și când acesta va fi eliberat din pușcărie

Ea a declarat că, în mod sigur, sunt procurori controlați de Plahotniuc și, este foarte posibil ca anume aceștia să fi pus sub sechestru averea lui Ilan Șor.

"Nu putem să spunem în ce măsură și câți procurori sunt în continuare controlați de Plahotniuc, putem doar să speculăm. Inclusiv decizia de astăzi de punere a sechestrului pe averea lui Șor ar putea să fie o decizie comandată de către Plahotniuc", a declarat Maia Sandu.

Premierul a fost rugat să explice care ar fi interesul procurorilor care i-au sechestrat averea lui Șor. Maia Sandu presupune că aceștia au procedat astfel pentru a-și menține funcțiile.  

"Poate să  încerce să spele imaginea unor procurori care în continuare sunt controlați, dar pentru a crea impresia publică că ei s-au eliberat și merită să rămână acolo. Bineînțeles  că poate exista și situația când eliberându-se de controlul lui Plahotniuc, unii procurori să vrea să revină la practica în care ei singuri își fac legea cum le dictează buzunarul și asta este un pericol", a declarat Sandu.

Fluxul de știri
0