Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 100 de militari moldoveni au zburat astăzi dimineața în SUA – iată ce se întâmplă

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
Un contingent numeros al Armatei Naționale a plecat în SUA, pentru aplicații comune cu militari americani. Scopul exercițiului este sporirea interoperabilității între subunităţile celor două armate.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri moldoveni au plecat astăzi, la bordul unui avion „Boeing 767-200”, în California, SUA, pentru a participa la exerciţiul „Agile Hunter 2019” („Vânătorul ager 2019” – trad. engleză).

Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova
Politică
Noul ministru al Apărării, Pavel Voicu, i-a decorat pe militarii din KFOR – Video

Aplicația se va desfășura în perioada 28 iunie – 19 iulie, la Centrul de instruire Fort Irwin, California.

În cadrul exercițiului, militarii moldoveni se vor antrena împreună cu cei americani, inclusiv din cadrul Gardei Naţionale a Carolinei de Nord, a precizat comandantul contingentului, colonelul Serghei Chilivnic, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.  

Scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunităţile celor două armate, consolidarea capacităţilor de apărare, precum şi pregătirea militarilor moldoveni pentru operaţiuni de menţinere a păcii.

Participarea militarilor moldoveni la instruirea din SUA este prevăzută în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2019.

Exercițiul „Agile Hunter”, realizat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Națională a Carolinei de Nord, se desfăşoară al patrulea an consecutiv. Primele două ediţii au avut loc în Republica Moldova, iar în 2018 exercițiul a fost organizat la Fort Bliss, Texas, în perioada 10-28 august.

Fluxul de știri
0