Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul ministru al Apărării, Pavel Voicu, i-a decorat pe militarii din KFOR – Video

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo
Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Pavel Voicu i-a decorat pe militarii din cel de-al 10-lea contingent KFOR, apreciindu-le înalt profesionalismul.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik, E.L. Ministrul Apărării, Pavel Voicu, propus în funcție de Partidul Socialiștilor, le-a înmânat diplome ale Guvernului şi distincţii ale Armatei Naţionale militarilor din contingentul KFOR-10, care şi-au încheiat misiunea şi au revenit la Chișinău.

În cadrul ceremoniei speciale din 17 iunie, ministrul Pavel Voicu a apreciat prestaţia celor 41 de militari pe parcursul a şase luni în operaţiunea KFOR (Forțele din Kosovo).

”Sunt sigur că experiența acumulată în Kosovo este una valoroasă pentru dumneavoastră și pentru Armata Națională”, a declarat Voicu.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, Pavel Voicu a spus că „prin felul în care şi-au executat misiunile”, militarii „au demonstrat că Armata Naţională dispune de ofiţeri şi subofiţeri bine pregătiţi, instruiţi în conformitate cu standardele occidentale”.

Republica Moldova participă din anul 2014 la Misiunea KFOR condusă de NATO, fiecare dintre cele 11 contingente detașate până acum fiind constituite din aproximativ 40 de militari.

Fluxul de știri
0