Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șefi de direcții cu salarii exorbitante: Ridică 100 000 de lei pe lună - Iată cine sunt

© Sputnik / Yana ZaharovaBani
Bani  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șefi de direcție din cadrul Ministerului Economiei au ridicat lunar salarii exagerat de mari.   

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. În timp ce unii pensionari și angajați din țara noastră trăiesc la limita existenței, cu un salariu de nici 1000 de lei pe lună, unii angajați ai statului ridică salarii de până la 100 de mii de lei lunar. Mai exact este vorba de șefi de direcție din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii care dețin și funcții de reprezentanți ai statului în cadrul unor întreprinderi de stat. Cei mai mulți banii îi încasează din statutul de reprezentant al statului în diferite întreprinderi cum ar fi Moldovagaz, S.A. Furnizare Energie Electrică - Nord, S.A. Moldtelecom, Î.S. Moldelectrica, S.A. Termoelectrica, S.A. CET-Nord.

Călin Negura, șeful Direcției Politici în Domeniul Energetic din cadrul MEI 

LEI  - Sputnik Moldova
Societate
Iată cine este funcționarul care ridică în Moldova un salariu lunar de 70 de mii de lei

Acest angajat al statului se poate lăuda cu un venit de 1,2 milioane de lei în 2018. 114.188 de lei reprezintă salariu de bază obținut în calitate de șef de direcție, iar 1,05 milioane de lei sunt indemnizații primite de la Moldovagaz, S.A. Furnizare Energie Electrică - Nord, S.A. Moldtelecom, Î.S. Moldelectrica, S.A. Termoelectrica, S.A. CET-Nord.

Călin Negură și soția sa dețin două apartamente, ambele înregistrate pe numele soție. Aceasta muncește în cadrul Organizației Internaționale pentru Migrație. Ea a declarat pentru anul trecut un venit de 278.001 lei.

Marian Mamei, șeful Direcţiei Infrastructura Calităţii şi Securitate Industrială din cadrul MEI

Acest angajat are un venit de aproape 80 de mii de lei pe lună, scrie Unimedia.

Potrivit declarației de avere, Mamei a obținut în 2018 un venit de 956 de mii de lei, dintre care 759.602 lei sunt indemnizații și recompense primite în calitate de reprezentant al statului în cadrul a șase întreprinderi de stat. Cei mai mulți bani i-a obținut de la S.A Moldovagaz și Metalferos - peste 600 de mii de lei. Soții Mamei dețin și două apartamente procurate în 2010, scrise pe numele soției lui Marian Mamei, a căror valoare cadastrală e de 274.007 de lei fiecare.

Tot pe numele soției lui Marian Mamei sunt trecute și trei automobile, două dintre aceste - un Hyundai Tucson de 484 de mii de lei și un automobil de model Toyota Auris de trei mii de euro, - procurate, iar un alt automobil de model Toyota Auris în valoare de 316 de mii de lei, deținut prin contract de folosință.

Vasile Vulpe, din cadrul Direcției Politici Economice și Mediul de Afaceri 

Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI - Sputnik Moldova
Politică
Republica Moldova va primi bani de la FMI: Despre ce sumă este vorba

Vulpe este un alt șef de direcție cu venit lunar de peste 55 de mii de lei. Potrivit declarației de avere pentru anul precedent, Vulpe a obținut un venit de 688.804 de lei, dintre care 497.079 de lei fiind indemnizații, obținute, la fel ca ceilalți doi colegii ai săi, din activitatea de reprezentant al statului în întreprinderi de stat. Cei mai mulți bani i-au venit de la RED Nord SA, Moldtelecom și Metalferos SA.

Vasile Vulpe declară un apartament de 71,1 m.p, al cărui valoare cadastrală e de 387.759 de lei și care, de asemenea, este scris pe numele soției.

Șeful din cadrul MEI mai declară și două autoturisme - un automobil de model Toyota Auris din 2011, procurat anul trecut cu 20 de mii de lei, deși prețul pe piață a unei mașini de acest model pornește de la 80 de mii de lei. Un alt automobil deținut de Vasile Vulpe este o Toyota RAV 4, procurată în 2017 cu 200.000 de lei.

Ecaterina Țurcanu, șefa secţiei financiar-administrative din cadrul MEI

A obținut anul trecut indemnizații de 232.771 de lei din activitate de activitatea de reprezentantă a statului în societățile comerciale, iar alți 200.474 de lei obținuți au constituit salariul de bază. Tot aceasta a ridicat în 2018 o pensie în valoare de 114.680 de lei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Împreună cu soțul său, Ecaterina Țurcanu deține o vilă și o casă de locuit, ambele scrise pe soțul său, Tudor Țurcanu. Tot pe numele acestuia este înregistrat și un Nissan NEW Qashqai Gri procurat în 2017 și care a costat 361.725 de lei.

În declarația sa de avere, șefa secţiei financiar-administrative de la MEI indică o donație pe care a făcut-o în valoare de 15.000 de euro.

La capitolul datorii, indică 18.319 de lei pe care trebuie să în întoarcă până în 2020, Întreprinderii de Stat Statiunea Tehnologica pentru Irigare Chisinau, și alți 5000 de euro luați de la o persoană fizică, pe care trebuie să îi restituie până în 2021.

Fluxul de știri
0