Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine este funcționarul care ridică în Moldova un salariu lunar de 70 de mii de lei

© Sputnik / Yana ZaharovaLEI
LEI  - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a făcut public numele funcționarului care a ridicat până acum un salariu de 70 de mii de lei lunar.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. În timp ce unii bugetari ridică un salariu de nici 3000 de lei, unii bugetari ajung să primească zeci de mii de lei. În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, Maia Sandu a declarat că unii angajați primesc salarii exagerat de mari.

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Deși nemulțumită de mersul reformelor, UE este darnică cu Republica Moldova

”Salariul șefului Centrului de Implementare a Reformelor, domnului Iurie Cecan, este 70 de mii de lei pe lună. Sunt surprinsă că în continuare există această unitate care trebuia să se ocupe de implementarea reformei administrației publice centrale. Guvernul precedent ne-a povestit de mai multe ori că această reformă s-a finalizat încă din 2017. Întrebarea mea este de ce se plătesc salarii de 70 de mii de lei în situația în care reforma s-a încheiat”, a declarat premierul Maia Sandu.

Anterior Iurie Ciocan arăta că, pe parcursul anului 2017, pentru funcționarea CIR au fost cheltuite două milioane de lei din 5,9 milioane de lei repartizate. Pentru 2018 au fost planificat un buget de cinci milioane de lei. Centrul este susținut de guvernul Germaniei prin intermediul fundației GIZ. Fundaţia a contractat zece experți naționali și doi experți internaționali care acordă asistență CIR.

Fluxul de știri
0