Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicolae Popescu anunță care este "singurul vector de politică externă" al țării

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Obținerea sprijinului financiar și politic european este o „urgență majoră” pentru Republica Moldova, a declarat șeful diplomației moldovenești.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a discutat cu omologul său din Lituania, Linas Linkevicius, aflat în vizită la Chișinău, despre necesitatea aprofundării cooperării economice și dinamizării schimburilor comerciale bilaterale.

Totodată, interlocutorii au discutat despre „relansarea relației” Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, potrivit ministrului Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că obținerea sprijinului financiar și politic european este o „urgență majoră” pentru Republica Moldova, pentru că „singurul nostru vector de politică externă este integrarea europeană”.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Continuă curățarea instituțiilor statului: Iată ce anunță premierul Maia Sandu

„Am discutat relansarea relației noastre cu Uniunea Europeană. Știți că anul trecut Uniunea Europeană a înghețat asistența financiară pentru Republica Moldova. Astăzi este de urgență majoră pentru Republica Moldova să obținem acest sprijin european financiar, politic. Pentru că singurul nostru vector de politică externă este integrarea europeană”, a declarat ministrul Nicu Popescu în cadrul briefingului susținut joi, 27 iunie, împreună cu ministrul lituanian de Externe.

Amintim că în data de 24 iunie, în cadrul întrevederii cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul de la Chișinău „va promova o politică externă previzibilă, bazată pe obiectivul integrării europene și implementarea Acordului de Asociere cu UE, în același timp dezvoltând relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă”.

Maia Sandu „a subliniat că nu sunt incompatibilități dintre Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare UE-RM și zona liberă de comerț în cadrul CSI”, a relatat Serviciul de presă al Guvernului.

Fluxul de știri
0