Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Germania: Cresc salariile–Sectoare unde experienţa aduce dublarea venitului

© AFP 2022 / JEAN-SEBASTIEN EVRARDA man takes out Euro banknotes from an automated teller machine (ATM)
A man takes out Euro banknotes from an automated teller machine (ATM)  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Germania, persoanele care se află la început de drum în carieră au de obicei un salariu mai mic, care însă apoi crește continuu, odată cu creşterea experienţei. Un studiu realizat de portalul salary.de dezvăluie în ce sectoare angajaţii se pot aştepta la cele mai mari creşteri salariale şi care este situaţia în toate sectoarele de activitate.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. În majoritatea cazurilor, noii angajaţi primesc la început un salariu relativ scăzut, care apoi crește constant în decursul anilor.

Euro - Sputnik Moldova
Important: Salariu minim pe care îl vor putea primi moldovenii care muncesc în Italia

Un studiu realizat de portalul salary.de, citat de postul german n-tv.de, arată în ce sectoare aşteptările angajaţilor privind creşterea substanţială a salariului în timp nu sunt înşelate.

În studiu au fost analizate datele salariale ale 22.795 de angajați pe termen lung. Rezultatele cercetării arată că persoanelor cu studii superioare care lucrează ca ingineri de brevete aproape li se dublează salariul inițial de 50.100 de euro după nouă ani de activitate (97.100 de euro).

De asemenea, angajații în domeniul dezvoltării afacerilor (+ 84%) și avocații (+ 75%) se pot aștepta la o creștere substanţială a salariului. Avocații câștigă inițial 51.300 de euro, iar după nouă ani de activitate, obţin venituri de aproximativ 71.600 de euro pe an.

În cazul angajaților fără diplomă, de cea mai mare creștere a salariului beneficiază managerii de client: 27.700 de euro (+63%). Pe al doilea loc în ceea ce priveşte creşterile salariale se plasează consultanții în domeniul asigurărilor (+49%). În acest sector, pe parcursul a nouă ani, venitul anual a crescut de la 33.700 la 50.200 de euro.

Turnul Eiffel - Paris, Franța - Sputnik Moldova
Moldovenii din Franţa: 15 companii care oferă cele mai bune salarii în 2019

În același timp, chelnerii și coafezele se pot aştepta la o creștere salarială de doar 5 până la 7%. În cazul ambelor ocupaţii, salariile iniţiale sunt sub 23.000 de euro, iar după nouă ani acestea cresc cu aproximativ 1000 de euro.

De asemenea, venitul șoferilor profesioniști (27.700 de euro) creşte cu un procent relativ slab, de 9%, ajungând la 29.600 de euro după nouă ani.

Directorul executiv al Lohn.de, Philip Bierbach, îi sfătuiește pe angajații care doresc să-și sporească semnificativ veniturile să-și schimbe locul de muncă mai des, să-și continue formarea profesională și să aspire la funcții de conducere.

Fluxul de știri
0