Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

INP trage un semnal de alarmă: Iată ce fac șoferii iresponsabili pe drumurile din țară

Abonare
Se pare că șoferii din Moldova nu pun mare preț pe propria viață – inspectorii de patrulare se conving de aceasta în fiecare zi.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Pentru a ajunge cu câteva minute mai devreme la destinație, unii conducători auto aleg să-și riște propria viață, dar și a altor participanți la trafic. O spun angajații Inspectoratul Național de Patrulare, care subliniază că 25 la sută dintre accidentele rutiere se produc din cauza vitezei excesive.

Motocicletă - Sputnik Moldova
Societate
Aproape în comă alcoolică: Cu ce s-a terminat aventura unor tineri în Capitală - Video

Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi ca, înainte de a apăsa pedala de accelerație, să țină cont de faptul că, cu cât viteza este mai mare, cu atât crește riscul să produci o tragedie.

La o viteză mare, orice automobil devine mai greu de controlat, iar asta îi poate costa viața pe toți cei aflați în salonul mașinii.

Cifrele sunt îngrijorătoare - de la începutul acestui an, 35 de persoane au decedat și 345 au fost traumatizate în urma celor 272 de accidente rutiere produse din cauza șoferilor care au depășit limita de viteză.

INP le amintește conducătorilor auto că indicatoarele cu limitele de viteză nu sunt instalate la întâmplare și viteza indicată pe ele a fost decisă în urma unor analize a stării drumului, a reliefului acestuia, a amplasării localităților.

Fluxul de știri
0