Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiecare copil din Moldova va primi lunar câte 200 de lei: Când se va întâmpla aceasta

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Părinții din Moldova ar putea primi lunar câte 200 de lei pentru fiecare copil: Când se va întâmpla aceasta.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Deputații din fracțiunea Partidului Democrat au propus introducerea pe ordinea de zi a ședinței Legislativului de marți a proiectului de lege care prevede alocații lunare de câte 200 de lei pentru fiecare copil până la împlinirea vârstei de 18 ani.

O mamă și copilul ei - Sputnik Moldova
Indemnizația pentru creșterea copilului – cine o poate primi și ce mărime are

Documentul a fost votat de fostul Parlament în prima lectură, iar acum urmează să fie votat în lectură finală. Propunerea nu a fost însă susținută de majoritatea parlamentară.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a explicat că la acest proiect se va reveni fără dubii, însă doar după ce noul Guvern va efectua o revizuire a finanțelor publice.  

”Guvernul urmează să facă o revizuire la tot ce se întâmplă cu finanțele publice. Cu siguranță vom reveni la acest proiect. Nu trebuie să facem promisiuni care nu vor fi executate”, a declarat președintele Parlamentului.

Femeie însărcinată, imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Indemnizaţia de maternitate: Lista actelor necesare și condiiții de acordare - Detalii

Proiectul a fost aprobat în prima lectură la 7 februarie 2019. Lectura a doua urma să fie asigurată deja de Parlamentul ales la 24 februarie. Potrivit acestei legi, toți copiii din Moldova cu vârsta de până la 18 ani vor beneficia de o indemnizație lunară de stat în valoare de 200 de lei.

Pentru ca legea să intre în vigoare, iar părinții să se bucure de indemnizația lunară pentru fiecare copil, documentul trebuie să fie votat și în a doua lectură, apoi promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

Doar după aceste proceduri, fiecare copil din țară va primi o indemnizație lunară de 200 de lei de la naștere și până la împlinirea majoratului.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, la finele anului 2018, în Republica Moldova locuiau 675 974 de copii.

Fluxul de știri
0